Цацаров си повдигна символично обвинение за КТБ: Виновни сме като общество!

Apr 9, 2015     zhelyo     5311
ВЕЕС ТЕЛЕШОП - Главният прокурор Сотир Цацаров гостува в телевизията, за да рекламира пароструйка, която при поръчка до 5 минути се оказва трансформер, който може да реже хляб, пирони и нежелани вече гаджета. Съвместно с поредната си медийна акция, обвинител №1 си повдигна и символично обвинение за ситуацията с КТБ.


"Смятам, че е най-добре да обвиня първо себе си. Важно е човек първо да е самокритичен, преди да търси вината у другите" - сподели Цацаров със соломоновска мъдрост.


Самоповдигнатото обвинение на главния прокурор ще бъде само началото на кампанията на прокуратурата да обвини всички жители на страната, за да се замислим дали не сме всички виновни като общество за това, че допуснахме КТБ да стане това, което беше.
"Всеки от нас има някаква вина. И макар да не носим всички наказателна или административна отговорност, един обвинителен акт ще накара хората да се замислят" - сигурен е Цацаров, който допълни, че ролята на водената от него институция е не само да сочи с пръст, но и да инспирира гражданската съвест.


"Каква е цената на това обвинение? То не е 30 милиарда, не е дори 25 милиарда, не е даже 20 милиарда! КТБ струва само 16 милиарда, само днес!" - завърши телепазарния прозорец пловдивският прокурор.


zhelyo

Чувствате ли се виновни за КТБ?

Избери отговор!
Край