Цацаров: Започвам списък с българите, които са срещу Ердоган

Aug 3, 2016     zhelyo     7725
НАВСЯКЪДЕ, КОГАТО ТИ ПОТРЯБВА - Главният прокурор на България Сотир Цацаров обяви, че тази седмица се занимава с изготвянето на списък с български граждани, заявили публично, че не подкрепят президента на Турция Реджеп Ердоган.


Очаква се до края на седмицата този списък обвинител №1 да поднесе списъка лично на лидера на югоизточната ни съседка, като по този начин да подпомогне демокрацията и предотвратяването на нови обрати.


Цацаров отказа да коментира дали ако в списъка попаднат съдии, те ще бъдат уволнени или арестувани, както се случва в Турция, но вероятно това ще е добра идея, понеже иначе за какво самият Ердоган ще се занимава.
Както е известно, главният прокурор има статистика за недоволните хора, като наскоро обяви, че недоволните от културния министър Вежди Рашидов са "лица, занимаващи се с искането на оставки".


Все още не е ясно дали в Бълария, както по-рано се случи в Германия, ще има про-ердогански манифестации, но се очаква минимум Людовик Местан да излезе на Орлов мост, за да се поцелува.


zhelyo


 

Подкрепяте ли Ердоган или мразите демокрацията?

Избери отговор!
Край