Борисов склони: Доживотен имунитет за мене и Пеевски и правете каквото правителство искате

Mar 25, 2024     zhelyo     1873
ОБРАТ НА ОБРАТА - Късно снощи се е провела среща на високо ниво между тенис партньори, бащи и бивши представители на силови структури в ресторант, манастир или гараж, на която се е взело решение все пак да се направи правителство с първия мандат и половина.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е направил отстъпки пред ПП-ДБ за ключови министерски постове, назначения в регулаторните служби и срокове за финализирането на започнати реформи, като дори е подарил вълшебна мантия-невидимка на Асен Василев в знак на добра воля.

"Имунитет и да не ни занимават повече. Спокойни старини. И да няма репресии" - са били единствените условия на мъдрия държавник.
Борисов обаче не бил егоист и не мислел само за себе си, като поискал същото и за другия бастион на евроатлантизма в страната - Делян Пеевски, който също не бивало да бъде закачан, след като успешно се финализират реформите, които иначе биха създали система, заради която например да стане ясна истината за КТБ.

Партийните структури на ГЕРБ-ДПС пък щели да подкрепят мнозинството и правителството, защото кога се е чуло и видяло да се възпротивят срещу спусната команда.

Колко още шанса за нова сглобка ще има?

Избери отговор!
Край