Борисов и Пеевски искат затваряне на Турски поток: Не заради корупция, по тръбата влизали бежанци

Mar 13, 2024     zhelyo     1906
БЕЖАНСКИ ПОТОК - Бойко Борисов отново защити проекта "Турски поток", като изтъкна своята гордост от реализацията му и отхвърли твърденията за предварително договорени процедури като "глупости".

Въпреки подкрепата на САЩ за проекта, дадена му лично от Доналд Тръмп, обаче бившият премиер апелира тръбата да бъде спряна и извадена от експлоатация.

"Не става дума за някакви опасения, че проектът е директна подкрепа за Путин и има съмнения, че е направил войната му срещу Украйна възможна. Аз лично помагам много на Украйна и никой не може да ме упрекне в друго. Но проблемът е, че тръбата от Турция вкарва в България незаконни бежанци и сигурността на хората ми е приоритет" - заяви лидерът на ГЕРБ.
В негова подкрепа се изказа и Делян Пеевски, който призова газовата тръба да бъде намазана със смола, за да лепне, ако някой се опита да влезе по нея.

Така, идеята за затварянето на "Турски поток" от Борисов и Пеевски няма общо със съмненията за корупция, коствала 3 милиарда лева на българския данъкоплатец и позволила на Путин да води война, а е с цел сигурността на хората в страната.
 

Какво може да влезе по тръбата?

Избери отговор!
Край