Германия към Борисов: Тая година завод за полуавтомобили, догодина - за цялостни

Mar 12, 2015     zhelyo     6774
ФОЛЦВАГИН - На спешна среща, свикана сред немските автомобилни индустриалци, проведена там, където се прави мекото на Голфовете, концерните обявиха, че все още не разполагат със самочувствието да направят завод за цялостни коли у нас.


Срещата дойде в следствие на апела на българския премиер Бойко Борисов към немския външен министър Бастиян Швайнщайгер Германия да стори един завод за цялостен автомобил у нас и да не се прави.


"Тази година можем само завод за полуавтомобили, догодина - да си пожелаем и за цялостни" - споделиха строителите на пасати, с-класи, инсигнии и кайени, изненадващо закупувани предимно от хора с ментално развитие, стигнало своя апогей в трета група на детската градина.
След спешната среща немските автомобилни концерни обявиха амбицията си да сключат договор с газовото хъбче на Борисов и да прекратят създаването на автомобили с хибридни или електрически двигатели, а да пускат новите коли с газови уредби.


По този начин Германия си отдъхна, след като преди десетилетия години наред автомобилната ѝ индустрия въздишаше, нямайки право да направи един завод край Правец.


zhelyo

Има ли заводиии?

Избери отговор!
Край