Минаваме без винетка по магистралата чрез Здравната каса?

Feb 21, 2020     Бай Тоя     4823
ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА - Нова идея в интерес на шофьорите и лекарите се обсъжда усилено напоследък на срещи между представители на Съюза на автомобилистите в България и Българския лекарски съюз.

Съвсем скоро те ще отправят до ресорните министри изцяло ново като концепция предложение за законодателни промени, касаещо десетки хиляди граждани на Република България.
​​​​​​
Идеята е някои клинични пътеки да дават право на безплатно преминаване по участъци от автоматистрали, като същевременно пациентите-пътуващи да получат адекватна медицинска помощ. Например, един 40км участък от АМ Тракия около Стара Загора е перфектен за разбиване на камъни в бъбреците. Ако предложението ни се приеме, то преди да тръгнете за морето, просто взимате направление от личния лекар. Аз или колега нефролог ви чака на бензиностанция на входа на Бургас, където просто оставяте направлението. Пътувате и се лекувате! За други пътни участъци могат да се въведат и други клинични пътеки.

От САБ твърдят, че така въведени промени ще бъдат от полза и за АПИ, тъй като на практика ще отпадне изцяло нуждата от ремонт на магистрали, като по този начин спестените средства ще надхвърлят мрогократно събираните към момента от винетки. 

Какви други болести може да се лекуват?

Избери отговор!
Край