Автобус 72 с номинация за Гинес за най-много пътници на квадратен сантиметър

Sep 13, 2017     Andy     13501
РЕДУТА - КРАСНО СЕЛО - Емблематичният столичен автобус 72, който преминава през цяла София и докато стигне от крайна до крайна спирка минава цяла една шофьорска смяна, но е много къс, защото иначе не може да вземе завоите в Редута, е на път да постигне исторически успех и признание.


От Столична община се готвят да отбележат първия учебен ден с постижението за най-гъсто населеното превозно средство на света. Общинарите вярват, че то вече се е изпълнило преди година, но е нямало кой да свидетелства и се е изтървала възможността. Засега рекордът се държи от индийски вагон по линия в областта Пунджаб през 93-та.
 

Баба ценка от Редута разказва:
"Напролет бехме се качили още от Слатина 573-ма: аз, дедото, 120 гимназисти, 382 пенсионери, един водопроводчик с отходна каучукова тръба, водомери и тръбен ключ, доберманче и 3 по-малки псета, 7 дами от сферата на хигиената с оранжеви спортни екипи, 15 здрави футболни момци, кои беха се острегали до кожа и пееха за мамите нещо, 35 шкембелии с потници и праз лук в торбите и овчиците на Ставри от Слатина, който ни брои. На Подуене вратата се отвори и никой не слезе, а навън чакаха 135 ученици. Посмалихме се малко, па влезнаха децата на втори ред на главите ни. Все пак требе да одат на училийще, да се учат."


Очаква се на 15-ти септември от 8 сутринта на спирката на Калиманци да бъдат поканени всички жители на Редута, гостите на града и техните животни и инструменти да изпълнят автобуса с живот и благоухания, а кметът на София Йорданка Фандъкова ще пререже лентата отвън в присъствието на представител на Гинес и овчаря Ставри.

Може ли още малко навътре?

Избери отговор!
Край