Не!Новина от 2025-а: Скиори искат от правителството повече сняг

Jan 28, 2015     zhelyo     4998
СОФИЯ - Софийски кисели гъзари протестираха с искане за повече сняг по модерните писти в трите ни водещи топ курорта – Витоша, Рила и Пирин.  Според тях не било справедливо оскъдната суровина, популярна само от детските приказки, да се отпуска от държавния резерв само за нуждите на земеделието. 


„Какво ме интересуват мен някакви си семена и жито, аз искам сняг по стотиците километри модерни ски писти.  Това е прогресът!“ - заяви младеж, запазил анонимност зад марковите си очила.

 
Скиорите искат да отпаднат ограниченията за производството на изкуствен сняг. Питейните нужди на подвитошките квартали не мовели да бъдат по-важни от бъдещата Олимпиада на Алеко.  Последните научни доказателства пък показвали, че химикалите в техническия сняг са почти безВредни за хората.  Скиорите настояват най-сетне язовир Искър да се превърне в най-голямото езеро за изкуствен сняг в света.
 
Млада бордистка пък се примоли на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев да се върнат от Кипър и отново да оглавят ските и националната банка.  „Липсва ни усиленият медиен PR, популяризиращ ски-каузата, липсва ни замахът на банкерите, които станаха жертва на заговор на хора, които дори през зимата ходят по сандали“, оплака се дамата. 

 
Освен заради лайфстайл проблемите, младите хора на София се притеснят и за здравето си, тъй като построените съоръжения вече са почти на 20 години и трябва да се реновират и разширят.

 
ЗаВитоша

Наистина ли ще има планини след 10 години?

Избери отговор!
Край