10 признака, че човек става за пребиване

Sep 17, 2020     zhelyo     6990
Напрежението във въздуха с нож да го срежеш или поне да го замериш с яйце, пиротехническо средство, лютив спрей или водно пистолетче. Обществото е изнервено, бие се на протести, на кръстовища и у дома. Темата не бива да се подминава, а да се допълва. И както казва Камен Донев в ролята на Учителя: "Боят изгражда. Той не е да разгражда." 

Ето ви няколко индикации, чрез които да знаете, че си чакате заслужения бой*:

1. Човек на протест най-много заслужава бой. Не знае какво иска, шуми, пречи, не предлага алтернатива и иска неща от законно избрана да върши каквото си иска власт. На протест не се бият само тия, които хвърлят бомби и камъни. Те са защитени и пазени от полицията и от другите протестиращи, прикриващи ги с телата си от случайно шамаросване с палка.
2. Западен политически лидер е абсолютно подходящ да (му) го набият. С 200. Какво може да ни направят тия мекушавци? Най-много после лекичко да ни смъмрят и да ни пишат забележка в бележн... мониторинговия доклад.

3. Редови униформен служител си е човек, ако не за цялостно пребиване, то поне за заразяване със салмонела чрез яйце или вибромасаж с бомбички. Защото неговите ръководители са му казали да стои пасивно под канонадата и да извърши чудесно показнò как служителите на МВР може да изключат инстинктите си за самосъхранение. Не от геройство, разбира се.

4. Журналистите са друг пример за удачен типаж, който трябва да яде бой. Напоследък са трудни за откриване. Сякаш няма много. Така че бийте с мяра да има и за другите. 

5. Чуждите журналисти са отделна категория. Повечето не говорят български дори, а си измислят, че тука имало насилие, корупция, липсвало върховенство на закона. Е как да не го ошамариш такъв да се напикава, като чуе България?

6. Човек на палатка. Дали е в центъра на града или в някоя крайморска горичка, човекът на палатка сигурно е пиян и нито ще усети, нито ще помни. Което си е и най-хуманното предложение досега.
7. Хората, които не могат да отговорят на въпроса "ти знаеш ли аз кой съм?". Особено в ситуация, в която са упрекнали някого и се чувстват прави, но пропускат това, че този не е случаен, а е някой, който може да ги набие.

8. Ходещите на дискотека с приятелката си, дето нямат огромен бицепс и квадратен черен джип, с което да покажат на останалите с голям бицепс и квадратен черен джип, че не желаят някой да им дръпне изгората и да я завлече в тоалетните.

Последните 2 четете в новия брой на Прас-Прес.

* Апелираме боят да се случва съобразно актуалните противоепидемични мерки в рамките на извънредната обстановка.

Нормално ли е да се бият хора?

Избери отговор!
Край