Украйна - Македония (Предварително по минути™)

Jun 17, 2021     zhelyo     4276
Днеска Евро 2020 ескалира с наглед обскурен за футболния мейнстрим мач, но ние няма как да не се се възползваме и да ядосаме редица хора с твърдението, че руската Македония ще играе срещу нашата. Ето още:

Химни. Македония повежда убедително с факта, че в текста на нейния химн има споменаване на четирима българи, а в Украинския броят им е нула.

Начало. Българи са изпълнили допустимия капацитет на националния стадион в Букурещ и скандират "Българи, албанци" в подкрепа на комшиите.
'15 - 1:0! Андрий Ярмоленко вкарва едва петия гол за Украйна в групова фаза на Европейско първенство и вече има 2 гола, колкото има и треньорът на Украйна - Андрий Шевченко от 2012 година.

'25 - Мачът е изключително скучен и прелюбопитната статистика продължава, че Горан Пандев и Руслан Малиновски взеха участие в мача между Аталанта и Дженоа (4:3) миналия месец, като и двамата се разписаха с по един гол и една асистенция.

'35 - Ариян Адеми и Стефан Ристовски проявяват добро разбиране на терена. Двамата са съотборници в Динамо (Загреб), с който отбор грабнаха титлата в Хърватия и стигнаха 1/4-финал в Лигава Европа.

Почивка. Почивка за играчите, но не и за статистическата заря - Македония е 35-тата страна, класирала се за финали на Европейско първенство, въпреки че самото Европейско е македонско по произход.

'55 - От 26-те футболисти в групата на Украйна, 12 са шампиони на клубните първенства, в които играят. Най-вече заради десетимата състезатели на Динамо (Киев). Македонците имат само 3-ма шампиони и двама носители на национални купи.
'65 - 1:1! Горан Пандев минава Илчо Наумоски и Артим Шакири по голове на Европейски първенства, ако броим отбелязаните попадения в квалификации. Преди този въображаем гол тримата имат по 5.

'75 - Предишният мач на Украйна на румънска територия е Констанца през 2002 година, когато губи с 4:1 приятелски мач от Румъния. Дали ще успее да обърне късмета си? Не.

'85 - 2:1! Иван Тричковски за пореден път се проявява като хищник, след като отбеляза 4 гола на Герена през 2019 година, когато отстрани Левски с клубния си тим АЕК Ларнака.

Край. Македония записва първа победа на европейски финали и първа в официален мач срещу Украйна, след като имат и една победа в контрола, а статистиката се допълва от едно равенство в друга контрола и две загуби в квалификации за Европейско.

Еякулирахте ли от любопитките?

Избери отговор!
Край