Трансферна бомба! СМГ привлича дуо хандбалистки от Английската гимназия

Jan 24, 2019     joro vrataria     1902
СОФИЯ - В разгара на трансферния прозорец Софийската математическа гимназия е близо до осъществяването на същински удар на пазара. Пред подписване с елитното столично училище са десетокласничките от Първа АЕГ Елизабет Шоколарова и Станислава Сашо-Арнолд. 

Талантливите спортистки са попаднали в полезрението на скаутите на СМГ по време на районните първенства по хандбал, проведени в салона на училището. От „Искър“ 61 споделиха, че трансферите са част от програмата за освежаване на мъжката среда в природо-математическите райони.

„ Заплаших ръководството, че ако не вкарат някое момиче в класа ми, ще се преместя в НПМГ заедно с всичките си титли!“ - заяви десеткратния шампион  в Олимпиадата по математика Артьом Георгиев.
Осъзнавайки заплахата по този начин НПМГ да изпревари СМГ по отличия, шефовете от първия етаж на гимназията са се активизирали и договорили трансферирането на българките от британски произход.

Очаква се сумата по трансфера да се изразява в 100 жълти сборника по геометрия и няколко фирмени тениски с логото на СМГ, брандирано на фона на оранжево-кафява синусоида, олицетворяваща новата топлоизолация на сградата на гимназията.

Бихте ли си закупили фирмена тениска с логото на СМГ?

Избери отговор!
Край