Не!Ръчник за 10 политкоректни скандирания на футболен мач

Sep 28, 2017     zhelyo     5769
Етичната комисия към БФС поде прекрасна инициатива да секне вулгарните скандирания, циничните подмятания и обидните транспаранти, представлявали досга немалка част от родното футболно преживяване.


Все пак ръководителите на футболната централа знаят, че на мнозина ще е трудно да се отърват от вредните навици и затова предлагат алтернативни скандирания, близки до вече популярните такива.


1. Боби Михайлов талантлив ананас! Не е търсен смисъл, а съзвучие с наложеното цинично скандиране, за да се премине към по-ведри стихове и емоции.
2. Съдията, съдията, съдията Еклисиаст! Еклисиаст - от Библията, проповедник, учител, който отваря очите ни за правилата на тази игра.

3. *Името на някой противник*, кавалер, жена ти с тебе е, а ти стоиш, вратата ѝ държиш. Вместо да се унизяват семейните и сексуалните качества на съдии, ръководители или противникови звезди, трябва да се замислим, че с едно скандиране може да проповядваме семейни ценности и етикет.

4. Ако викате, ше ви черпиме! Братска атмосфера между народите! Публиките се стимулират една друга да създават по-наелектризирана атмосфера.

5. Петричев от дете скача на въже, але-але! Вместо унизителната песничка на Велизар от Ботев (Пд), директорът на Лудогорец може да бъде поздравен за игривия характер с китка спомени от детството.

6. Ей, мъжкари, майка ви е лейди! Нека покажем джентълменско отношение към опонента и към майка му, без която днес нямаше да имаме опонент.
7. C'est la vie, c'est la vie! Селяни, селяни не е цинично или вулгарно скандиране, но е изпълнено с пренебрежение и предразсъдъци. Доста по-политкоректно ще е да приемаме живота с всичките му шарени аспекти и да пеем по французки.

8. О-оо-ооо, помилуй! Вместо призив за консумация на пенис, при изпълнение на аут противниковият вратар може да бъде посрещнат с блиц-молитва към Бога.

9. Спорт и диета, ооо спорт и диета! Вместо яростни обиди към Венци Стефанов, може следващия път феновете да му дадат съвет и да го мотивират да живее по-здравословно.

10. *Име на играч*, звездата, като на Неймар ти е цената! Хвалба към противников футболист, че струва много пари. Нека оставим устата на майка му незапълнена с цинизми, за да поощрим таланта и един ден да повторим лято '94.

снимка: Perniknews.com

Какво по-хубаво от политкоректност по стадионите?

Избери отговор!
Край