Избраният за президент автоматично ще получи и мандат като треньор на националния отбор

Sep 28, 2016     zhelyo     6102
ЗАКОНОДАТЕЛНАТА СВЕТИ ВЛАС - От следващия мандат президентската позиция ще носи още една длъжност със себе си - тази на селекционер на националния отбор по футбол.


Това решиха народните избраници в Парламента днес, след като се установи, че президентската и треньорската длъжности са две от държавните позиции с отрицателен апетит от страна на нормалните хора към тях.


"Президентът ще получи 5-годишен безусловен мандат като треньор на националния отбор. Няма смисъл да сменяме треньорите или да трошим пари за професионалист. С указ ще избира играчите, а вицепрезидентът може да отговаря за кондиционната подготовка преди квалификационните мачове. Ако се класираме на голямо първенство, президентът може да получи още една квота във ВСС бонус" - коментираха депутати.
По този начин ще се секнат непрекъснатите спекулации около треньорската национална позиция, тъй като неизбежните лоши резултати не позволяват на нито един селекционер да се чувства удобно на поста.


Така следващият президент ще може да седи на резервната скамейка по време на мачове и да разчита на НСО да респектира съдиите.


zhelyo
 

Кой от кандидат-президентите най-добре ще е треньор?

Избери отговор!
Край