Всички зубъри са резервирани за година напред, за да четат "Господ е българка" на съучениците си

Dec 15, 2023     zhelyo     2374
Настоящият текст цели да ви въвлече в харч за нещо, което ще ви държи настрана от интернет, докато го четете. Простете.

СТРАНАТА
- Клетите български ученици най-сетне съжалиха за своята функционална и практическа неграмотност, след като попаднаха на книга, която им се ще да прочетат, но не знаят как.

Новоиздадената трета част от "Съвременна българска митология" със заглавие "Господ е българка" е трогнала тези, които могат да прочетат до шест думи, преди да припаднат. Мълвата за нея се е разпространила сред гимназистите по-бързо от клипче в тик-ток на съученичка, която си отваря устата по плейбек от припев на чалга песен.
"За съжаление в наше време има прекалено малко зубъри, които са способни да прочетат книга и да ни я разкажат. Звъннах на всички, за които се сещам, няколко заплаших с какво ли не, но така и не успях да намеря някой, който е свободен в следващата година, за да ми я прочете" - жалва се Ребека-Стейси Петър Джумбушева. 

От Националния статистически институт обявиха старателните и прилежни ученици за по-заети дори от Велинград по Нова година, като средно се предвижда да им отнеме един ден за прочит на книгата, но около 20, за да я обяснят на по-нормалните си съученици.

Родители се запитаха дали книгата е подходяща за юноши, тийнейджъри и подрастващи, тъй като наглед заглавието им звучало богохулно, но самите те нямало как да я прочетат, защото нямат време за глупости.

"Забраних на моя Джошуа да доближава тая книга. Сатанистка или сектантска пропаганда да не влиза вкъщи. С тия пари ще си купи три кутии цигари, за да си трови дробовете, а не ума" - отдадена на родителски контрол бе майката на Джоши - Виолончела Гююкова-Хайнц.

Бихте ли прочели нея книга на 15-годишен, който не може сам?

Избери отговор!
Край