“Vox Populi” не се харесало на правителството, “Чшае Шукарие” на негово място

Sep 16, 2013     zhelyo     5318
Новото предаване на БТВ „Vox populi” не се е харесало на външните директори на телевизията Лютви Местан и Пламен Орешарски, защото името му насочвало към нещо нетипично за България.


„Какво е това „глас народен”, ние да не сме демократична държава” попитал на оперативка на телевизията изпълнителният директор политикът Лютви Местан, а съдружникът премиерът Пламен Орешарски предложил предаването просто да се свали от ефир, преди дори да е почнало, за да може на негово място да дойде „Чше шукарие”, което може да заздрави етническите връзки в България.


От кабинета дори заплашили Ани Салич с Народен съд, ако не преработи концепцията на предаването. „Или променяте шоуто, или ви порицаваме публично” предупредил Сергей Станишев.
Новината идва часове след срещата на борда на Нова телевизия, където Бойко Борисов подписал Генка Шикерова и Константин Караджов като новите лица на „Следсутрешния блок” от 10 до 12, Фродо Съраиванов, Жана и Божана за „Следследсутрешния блок” от 12 до 14, Лора Крумова и Георги Коритаров за „Следобедния блок” от 14 до 16, Андрей Слабаков и Вежди Рашидов за „Ракиения блок” от 16 до 18, а също Миглена Кунева и Радан Кънев за „Реформаторския блок” от 18 до 20, като Радан Кънев се е съгласил на офертата чак след 5 минути, защото имал принципи.


С новото предаване на БТВ (още с неизвестно име) Борисов смята да се състезава лице в лице, или както той се изрази „маркуч в маркуч”, с новото си авторско предаване, където ще говори най-малко три часа всяка вечер.

 

Мокетният Лъв

Плашат ли ви с тоя телевизор?

Избери отговор!
Край