СКАНДАЛ: Държавата дава на Не!Новините 2 млн. лева субсидия за присмех над нелепостта

Jul 2, 2014     zhelyo     4591
ШАПКАТА, В КОЯТО СЕ ДЖУРКАТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ - Скандално решение, представено като мерки срещу назрялата национална нелепост, бе оповестено на сайта на правителството днес.


Без конкурс, без публична поръчка и без ясен проект правителството е субсидирало сатиричния сайт Не!Новините с 2 млн. лева, като целта била с парите да се поощри присмиването с глупостите, сипващи немалки дози паника и неадекватност в обществения и политически живот у нас.


С отпуснатото финансиране от държавата се възлага на Не!Новините да се присмиват на ретроградни обществени нагласи, окултните забежки на населението, идиотията на политическата класа и порочните медийни практики, с което ще направят България чудесна страна, се твърди още в мотивите за субсидията, посочени от Министерския съвет.
Разбира се, обществените нагласи са, че с парите Не!Новините ще си купят толкова бира, че да направят за себе си всички тези неща поносими и само ще copy-paste-ват новини от ПИК, Блиц и групата срещу кемтрейлс във Facebook.


Предвижда се Не!Новините да получат и ефира на TV7, на мястото на което ще пускат записи на Monty Python, South Park, Family Guy и новата им любимост Rick and Morty.


zhelyo

Ако познаете верния отговор, получавате 5 лева от субсидията.

Избери отговор!
Край