Работодателите вече искат кандидатите за работа да НЯМАТ безполезна диплома за висше

Nov 7, 2017     zhelyo     10305
ОБЯВИ ЗА РАБОТА - Работодателите измениха на дългогодишната традиция да изискват от кандидатите за работа висше образование за позиции, които може да бъдат заети просто от добре възпитани примати.

Изненадващо все повече обяви за работа дори изискват кандидатите да нямат безполезно висше образование от рода на журналистика, култорология, психология или право.

"Не ни трябват хора, които са отложили с 4 или 6 години придобиването на същински умения в полза на придобиването на лист хартия, с който разполага всеки" - обосновават промяната.
Досега изискването на какво да е висше образование, дори да няма много общо със спецификата на предлаганата позиция, беше стандарт, което пък допринася затова университетите в страната да се превърнат в детски градини за хора с анцузи. С новата тенденция се очаква хората с анцузи да си намират работа на по-млади години, преди трайно да се установят като отбиващи номера тарикати.

"Тамън и по-лесно да даваме 480 лв. заплати максимум, то за без висше колко да очакват" - заявиха властелините на пазара на труда.

Каква е ползата от висшето?

Избери отговор!
Край