Художник си намери работа като Prompt engineer, сам си рисувал картинките

Apr 26, 2024     Дон Асенчо     9289
ДЖИПИТИНКИНИ - Климент Григоров се мъчил месеци наред да си намери работа като prompt engineer, но с тежкия пазар на труда в ИТ индустрията имал сериозни проблеми да трогне някой работодател.

Картинките, които генерирал, били хубави, но явно не му стигал опит като prompt engineer, затова Климент решил да вземе нещата в свои ръце.

Климент имал профил в инстаграм, където пускал генерираните си картинки, но за съжаление събрал само 3 фолоуъра, които били баба му, майка му и някакъв пич от Сливен, който случайно цъкнал бутона за следване, вместо на момиче с дълбока душевност, снимащо се как чете книги по бикини.
За да вдигне качеството на картинките, Климент първо се опитал да доукраси и дорисува някоя, но в крайна сметка започнал да ги рисува изцяло. Когато започнал да пуска вече рисуваните картинки в инстаграм, профилът му се сдобил с милиони последователи.

"Не очаквах! Имам си и обикновен профил като художник, но там има само 20 човека, които ме следват. С AI профила обаче станаха милиони." - коментира Климент пред Не!Новините.

Не след дълго и предложенията за работа започват да валят, като от aприл Климент е вече професионален промпт инжинер за Гугъл, където "генерира" картинки за видеа в ютуб.

"Да, отнема ми малко повече време да рисувам в стил, наподобяващ снимка, но пак успявам да нарисувам 200-300 картинки на ден. Никога нямаше да си намеря такава работа като художник." - довърши той.

Какво е prompt engineer?

Избери отговор!
Край