Потребител на Facebook скри броя на реакциите на публикациите си, но пак се вижда, че са по 2-3

Feb 25, 2022     zhelyo     2588
META - Скромен човек, комуто виртуалното внимание не е самоцел, от един месец обяснява как е скрил броя на лайковете и реакциите под своите публикации, защото не е важен.

Е.М. (38) обяви великодушно, че няма да парадира с популярността си и да взима участие в омагьосания кръг на търсене, провокиране и получаване на внимание онлайн, защото така се получавало криво огледало на реалността.

"Очевидно е, че рядко минава над 2-3, за което просто не му трябва броячка. Той така облекчава и сървърите ни" - обяснява Марк Цукърбърг, благодарейки, че героят е преглътнал егото си.
По този начин той е показал още, че въпреки че виси по 16 часа на ден във виртуалната реалност, той е над нещата и изобщо не позволява на тази среда да диктува какво мисли, от какво да се вълнува и с кои хора да търси повече контакти онлайн и офлайн.

Както е известно вече корпорацията Meta, поддържаща едни от най-популярните социални мрежи в света Facebook и Instagram позволява да се ограничи ефектът от броя на сърца, палци и усмивки, въпреки че той все още ще бъде използван от алгоритмите, за да се сервира на потребителите по-вълнуващо и зарибяващо съдържание, така че да продължат да са хлътнали в мрежата и да консумират реклами.

 

Скрихте ли си броя реакции и лайкове?

Избери отговор!
Край