40% от българите не спортуват, за да има кой да се присмива на спортуващите, че не могат да бият Косово

May 16, 2019     zhelyo     4009
У НАС СИ - Около 60 процента от българското население на възраст 16 и повече години спортуват поне веднъж седмично, а останалите въобще не спортуват, за да има кой да се подиграва на спортуването.

Данните от анализа на Евростат за това каква част от гражданите на ЕС се движат нерационално много, потвърждават баланса в обществото ни.

"Спортуващите Българи влагат изключително много време, пари, средства, за да ваят тела, да постигат резултати и да излизат да ритат мач срещу Косово и едва да не паднат" - обобщава известният фитнесолог Тичо Кляков.
Според данните на Евростат около 10 на сто от спортуващата част от българите са отделяли поне от 1 до 3 часа седмично за някакви упражнения, което очевидно вече не е достатъчно да не треперим от отбори, чиито държави са измислени преди два вторника.

Близо 11 процента са спортували до 5 часа седмично, което поставя въпроса: "Защо, аджеба, след като очевидно резултатите са плачени и поне смешките в Интернет са ни на ниво?"

Липсата на спорт и движение е един от основните фактори за високо самочувствие у нас, тъй като не носи със себе си неминуемите провали на грандовете ни в Европейските клубни турнири.

Спортувате ли?

Избери отговор!
Край