Засаждат Луната с фъстъци

Oct 21, 2009     zhelyo     3012
Бразилска фирма, производител на ядки, реши да обогати асортимента си като пусне на пазара нов продукт: фъстъци от Луната. Екип от латиноамерикански учени е разработил специален сорт семена, способни да издържат и виреят на незначителната и специфична атмосфера.

 

Екипът е доказал, че покритата с десетки хиляди кратери повърхност, противно на очакванията, ще бъде изключително подходяща за градинарски експеримети. Богатата на белтъчини, въглехидрати и мазнини ценна култура, ще бъде засадена в най-скоро време, като за целта проектът ще бъде подпомогнат от НАСА.
Опитната правителствена агенция вече е обявила конкурс за обучение и преквалифициране на градинарите в тежките условия на труд на повърхността на естествения спътник на нашата планета. Кандидатите, трябва успешно да съчетаят знанията и опита си с различните условия в космоса.Специално обордудване, също ще бъде изработено за целта.Бразилската фирма е финасирала разработката на специален препарат \"Аполо Нусрон С49К\", като победител в конкурса изненадващо се оказала българска фирма - „Агроспейс ” ООД. Родният препарат (вече пуснат и в селскостопанските аптеки) ще бъде решение относно появилите се слухове за проблеми с космическите вредители.А именно лунни червеи, марсиянски въшки, колоритни урански бръмбари и др. Очаква се също много амбициозни слонове да предприемат рисков полет до Луната разчитайки само на собствените си уши. За да предотвратят и това учените са създали плашила под формата на малки полски мишки със свирепо невинен поглед, които ще бъдат поставени в и около плантациите.Съвсем скоро продуктът ще бъде произведен и пуснат на пазара, като интересът към него нараства все повече. Очаква се изцяло да промени представите за лунната диета.

 

NasiKs
Край