Само ваксинирани ще се допускат до фронта в Украйна

Feb 15, 2022     Градинко     3801
СОФИЯ - “Без антиваксъри на фронта!”, обяви на пресконференция министърът на новосформираното Министерство на войната с Русия, вирусите и други лоши неща. В детайлна аргументация завеждащият новия ресор защити ограничаването на достъпа на неваксинираните граждани до участие във военни операции на и около украинска земя.

Дори по-кратко карантиниране логистично затруднява и провеждането, и отреагирането на изненадващи атаки и смели настъпления в съответствие с противоепидемичните мерки. Но на първо място, разбира се, е недопускането държавата да изложи на риск здравето и живота на предстоящите да паднат геройски за свободата и независимостта Украйна.

 “Не можем да разчитаме само на новите щикове с дължина метър и половина”, продължи министърът с обяснение защо социалната дистанция е недостатъчна за гарантиране на сигурността на участниците в битка.
При взривяването на заразèн млад мъж с противопехотна мина вирусни частици могат да бъдат разпръснати в радиус до 43 метра. Невъзможно е такъв вирусен товар да бъде спрян с обикновени маски, а при взривяване неваксинираните разпръскват много повече вирусни частици, категорични са учените.

Без масова ваксинация на фронтоваците дори ръчна граната може да доведе до “бум в заболеваемостта от ковид”, допълни министърът с типичното за ведомството му чувство за хумор.

Внимателно се следи репродуктивното число на вируса: колко нови камиона заразява един камион с бъдещи трупове. При по-малко от 95% ваксинирани бойци числото лесно може да скочи над 1.5 и дори 1.8., като забави със седмици геройската смърт на бойците.

“Първата световна война е първата, при която повече войници умират в бой, отколкото от болести”, напомни министърът, че призванието на модерния млад мъж е да умре от разкъсвания и изгаряния, а не задръствайки болничната система поради неинформираната си преценка.
 
Остава отворен въпросът как ще се контролира достъпът до фронта на практика. “Ние отговаряме за българския батальон и той ще е изцяло ваксиниран на 42%, но Русия изобщо не изисква зелен сертификат за умиране в бой, а дори ваксинираните при тях са със Спутник.” Така може да се наложи някои бойни действия да се водят изцяло дистанционно с дронове и термоядрени оръжия с далечен обсег, за да се гарантира изолирането от неваксинирани вражески единици.  

Как се готвите за войната?

Избери отговор!
Край