Предложение: Август, а не февруари да има допълнителен ден във високосната година

Feb 29, 2024     zhelyo     1003
ООН - Северното полукълбо, в която живее по-смислената част от цивилизацията, нищо че австралийците и новозеландците изглеждат симпатяги, пожела нещо смислено.

"На всеки четири години се удължава най-тъпият месец в годината. Февруари трябва да си остане 28 дни. Даже може да му вземем още един ден" - обяви календарен ентусиаст на заседание на Съвета по международни казуси към Обединените нации.

Повечето държави са готови да подкрепят предложението високосните години да имат по-дълъг август, което е време за отпуски и българските отбори още почти не са отпаднали в евротурнирите.
Радикални предложения не липсват, като например това да се добави високосен месец в някоя година и да се отбележат така 30 високосни години накуп, за да не се разкалиброват бабите, дето мрънкат за високосни дни и за смяната на часа всяка пролет и есен.

Критици на идеята обаче изразяват загриженост относно потенциалните обърквания, които промяната може да донесе във финансови отчети, договорни срокове и компютърни системи, които традиционно са програмирани съобразно съществуващия календар. Но това са бели кахъри, защото август е по-готин месец и трябва да бъде удължен, а родените на 29 февруари да празнуват тогава, когато няма студ и киша.

Кой го е измислил това с февруари?

Избери отговор!
Край