Днес е денят в който 42% от мъжете се бръснат за пръв път през годината.

Jan 9, 2020     Дали Илиев     9315
ЗЕМЯТА - Учените от Масачузетския университет установиха, че 9-ти януари е денят в който се бръснат за първи път през годината цели 42% от мъжете по Света.

Обяснението за този феномен било свързано с новогодишните празници, както и някои обичаи в различни части на земното кълбо свързани с преяждане, препиване, алкохолна кома и пристъпи на постпразничен мързел. 

Все пак, след седмица и малко след началото на новата година, хората започвали лека-полека да се привеждат в човешки вид с къпане, бръснене и подстригване, като пикът на бръсненето бил точно на 9-ти, а ако годината е високосна се измествало до към 10-ти.
Изследването разкрива още, че 90% от останалите мъже, които не са се обръснали нито веднъж до тази дата през годината, спонтанно решавали да станат хипстъри и лъмбъри, и да си расте там тая брада, че то вече става много трудно да се вземе на контра. 

Интересен факт е, че жените бръснещи се на 9-ти януари за първи път в годината бият мъжете с цели 15%, като при тях цифрата е цели 57%.  От Масачузетския университет не дават повече подробности за последните данни, като предпочитат да замълчат с усмивка под мустак. 

Избръснахте ли се?

Избери отговор!
Край