След пилона накъде: 10 национални символа за подсилване

Jun 22, 2023     zhelyo     6165
Апетитът идва с яденето. След най-високия пилон за национален флаг в ЕС стане този на Рожен, националният дух ще има нужда от нови тласъци за своя полет. Ето феноменални идеи какво и как да последва новия Златен век на българската култура и душевност:

1. Българският да стане най-силно изсвиреният химн чрез струпване на концертно озвучаване за шест стадионни концерта едно връз друго. Може да пробваме да съберем всички налични блутут колонки, но има опция звукът да се разминава така. Но пък ще е евтино и БДЖ няма да се изхвърля с тежки дарения.

2. Да се напечата карта на България в реален размер и с нея да се покрие цялата територия на страната. Децата да бъдат поканени да я разгледат, за да видят къде се намират на картата.
3 Държавният печат на Република България да бъде уголемен 100 пъти и да се използва джанта от ТИР за полагането му. Който каже кой полага държавният печат, без да ползва гугъл, да се почувства подпечатан по корема.

4. Да се направи най-голямата съдинка за шарена сол от търновска керамика и да се съберем целият народ да си щипнем и поръсим върху пърленка с масло. Разбира се, пърленката също да е най-голямата, а за изпичането ѝ ще превърнем най-дългата пещера - Духлата в пещ.

5. Всички ученици и студенти да получат шестици по всичко завинаги. Така ще станем най-образованата нация. Безплатно за реализация, а толкова силно и приятно!

6. Да използваме мирния атом, за да осъществим най-голямата празнична заря в света. Първата ядрена заря - за мир, радост и здраве.

7. Да направим най-голямата дупка, която да може да ни събере всички. Да я напълним с вода. Да се изкъпем целия народ в този своеобразен басейн. А после водата да я ползваме за саламура на най-голямата бучка сирини.
8. Осевите линии и останалата пътна маркировка по магистрала Хемус да се маркират с мастило за принтери. Така магистралата ще стане най-скъпа в света и всеки ще си кара в платното, за да не трие линиите. 

9. Да се разширят няколко етажа с допълнителна плоча и греди в горната половина на високата 202 метра нова сграда Скай форт в София, така че тя да заприлича на кръст и да стане най-големият християнски символ в ЕС.

10. В герба да се добавят по две лъвици за всеки от трите лъва, така че да се получи цял прайд и по този начин да трогнем и евроатлантическите партньори.

Как е националният ви дух?

Избери отговор!
Край