Парламентарни и евроизбори 2024 (Предварително по минути™)

Jun 7, 2024     zhelyo     1166
Отново предстои цяла неделя телевизорите да ротират едни и същи дърдорковци, които да спускат перфидни опорни точки от партийните централи, от които цоцкат левче, а сайтовете да се надпреварват как да заобиколят забраната за пускане на социологически манипулации с предварителни данни. Само Не!Новините ще са си свършили работата в аванс и няма да се занимават с глупости.

Ето какво най-важно предвижда медия №37 в страната и №32 в света за изборния ден.

00:00 - Нова Зеландия - Първите гласове от чужбина очаквано са за по-малкото зло. Началото на поредния вот, при който гласуващите ще идат до секциите с отвращение, а очакванията са мнозина да си задържат отвращението вкъщи и да не идат да го хвърлят за някой щастливец в томболата по трудоустрояване в Брюксел и площад Независимост.
06:30 - София - Масов протест в центъра на града, след като подранили хора искат да им бъдат осигурени паркоместа за гласуване, тъй като са спрели колите си така, че ако ги напуснат, може да ги вдигне паяк, когато започне изборният ден.

07:00 - ЦИК - Централната избирателна комисия апелира гражданите да гласуват след полунощ заради очакваните жеги. По този начин и изборната активност не би натоварила очаквано тежките за обработване изборни резултати, тъй като ще се гласува на пет бюлетини, половин машина в деветнайсет урни и на калъч.

09:10 - Банкя - Бойко Борисов споделя, че е гласувал за Пеевски, за даде път на младите и да покаже, че не гласува само за себе си. Питат го защо изглежда нервен, след като се очаква партията му да спечели първо място, на което той отговаря, че не е имало мачове от няколко дни и няма търпение днес да гледа Джибути - Етиопия.

09:22 - Село Св. Петка - Пеевски декларира, че е гласувал за Христо Иванов, давайки му последен шанс да поговори с неговите хора в Америка да свалят Магнитски.

09:34 - София - Христо Иванов обявява, че няма да гласува, защото каквото и да правил, все влизал в чужди капани и трети път да се прегърне с Борисов не ще.
09:38 - Варна - Костадин Костадинов си пожелава COVID-19 да се върне с локдауните, за да му даде електорален тласък, защото никой не вярва наистина, че ще мобилизират нашенци да се бият за Украйна или че Пеевски и Борисов са евроатлантици.

09:42 - СОФИЯ - Корнелия Нинова също казва нещо, но Ваня Григорова и Мая Манолова са пуснали прекалено шумно ТикТок отстрани и не се чува.

09:55 - Ветрино - Хан Аспарух е отпратен без право да гласува, тъй като не спазва изискванията за уседналост.

10:44 - ЦИК - От Централната избирателна комисия отричат, че сред изискванията на пускането на четирите вида бюлетини и бележки в четирите урни е всяка да бъде сгъната като определен модел оригами, но съветват гражданите да опитат, защото не бива в епохата на заплаха от AI да се ограничава човешката креативност.

11:41 - Турция - Парламентарните избори в югоизточната ни съседка преминават под мускетарския девиз "Един за всички, всички за един". А именно - един в секция казва на всички как да гласуват, защото всички разчитат на един да може да чете и разбира български.
12:00 - ЦИК - Изборите излизат в обедна почивка, която се проточва над 30 минути и нагло стоят отпред да кадят с кибернетични цигари, докато гласоподавателите нервно чакат. Най-после влизат и с пуфтене започват вяло да обработват гласуването, но им се е прияло нещо сладичко и им се спи. 

13:15 - Пловдив - Гражданка вдига джабала, защото счита, че тайната на вота ѝ се нарушава, ако гласува машинно или на хартия и настоява изборът ѝ да се отчете на ум, за да бъде защитен. Секционната комисия ѝ обещава, че ще го направи и я отпраща, преди да се почнала да крещи съвсем на истерия.

14:32 - Перник - Произведен е първият глас, даден заради харесване на предизборна програма от човек, твърдящ, че обстойно се е запознал с предложенията на партиите. С него се свързват милиони граждани, искащи да препишат от него, но той се цупи, че е чел и размишлявал, а готованите искат да изберат като него и пропуска шанса всички да го послушат за кого да хвърлят.

15:12 - СЛИВЕН - Акция на МВР срещу купуването на гласове прераства в наддаване с елементи на концерт и фестивал на ракията. 

16:00 - МОСКВА - Руснаци искат да си платят, за да гласуват на изборите ни и да усетят тръпката от илюзията да имаш усещането, че можеш да избереш нещо различно. 
18:30 - Слънчев бряг - Туристи от чужбина са объркани и случайно гласуват, мислейки, че участват в местен карнавал по бюрокрация.

20:00 - ЦИК - Централната избирателна комисия заплашва, че ако пак има по едно кило коректор и задраскваници по протоколите, за следващите избори ще назначи в секционните комисии ChatGPT.

22:00 - ЦИК - Изборната активност е толкова ниска, че изборните резултати са преброени на око от по-отракана председателка на изборна комисия от Кюстендил за една цигара време, гледаща снимки на чувалите с бюлетини от цялата страна. Социолозите отново са познали имената на партиите и коалициите, но числата след тях се разминават.

 

Ще гласувате ли на тяхто избори?

Избери отговор!
Край