Ключовите Не!Ща от кампанията (По партии™)

Sep 26, 2022     zhelyo     3258
Кампанията на партиите е протяжна и основно скучна, но с този кратък и умело подбран наръчник може да разберете най-важното от посланията, лицата, предизборните сюжети и агитационното дело на основните политически сили. Остават още няколко дни, в които е възможно да видим и по-интересни работи, но надали.

Продължаваме Промяната - Победителите в предишните парламентарни избори заложиха на тактика, донесла победи и на ГЕРБ в предишни години - Ицо Хазарта да пее за тях. 

ГЕРБ-СДС - Сърдит чичо обикаля страната, за да се снима с общински работници и да се шегува кисело с кметове и местни партийни големци, паралелно с веселяшки мемета във Facebook е вече стара кампания. Но бившите управляващи трудно могат да разчитат някой свеж да им стане PR, защото може да го арестуват, ако ще носи сакове с пари от лотарията.
ДПС - Средствата за цялата кампания са насочени към гориво за автобусите, че при тия цени тоя път няма пакети с ориз и безплатни масови сюнети.

БСП - Половината БСП прекара кампанията в опит да се противопостави на служебното правителство, съставено от другата половина на БСП. Как възрастните хора ще се ориентират в тая ситуация и дали ще успеят да подкрепят Партията Столетница е на кантар.

ИТН - Съррдит чичо пише в интернет от вкъщи как е сам срещу всички. Да, сегментът от сърдити мъже на 50+ е най-големият сред електората. Проблемът е, че те не се харесват помежду си.

ДБ - В опит да изплува от калта с усмивка, коалицията постави важния философски въпрос: "Прекалено късно ли е за евтаназия на Емили с тротинетката?"

Възраждане - Заради частичната мобилизация в Русия хората по безбройните улични билборди зад партийния лидер Костадинов бяха със замъглени лица, така че да не стане подвеждане и да се окаже, че хората гласуват за някой, който е отишъл да си бере бойлери в Нова Каховка или Лиман. 
Български възход - "Защо тръбата е цяла? Защо газта тече?" безспорно е най-запомнящият се предизборен слоган по време на кампанията, но трудностите за младата партия са други - ще успее ли самата тя да гласува за себе си или ще се самохакне.

Много ли сте изпуснали?

Избери отговор!
Край