Борисов: Като някой от министрите не може да го вдигне, пращам ДАНС

Jan 5, 2016     zhelyo     6851
Не!Новините е поредната пародийна медия в страната, която тия дни се дореди до не!интервю с премиера Бойко Борисов. 


Ето какво каза министър-председателят на въпросите на zhelyo:


zhelyo: Господин премиер, не може да не започнем разговора по най-българския журналистически начин. Как успяхте да запазите атлетичната си форма по време на празниците?
Бойко Борисов: Факт е, че въпреки традиционните трапези, аз съм един от най-поддържаните мъже в страната. Не ходя на фитнес, но поддържам форма с различни упражнения, които винаги си измислям сам. Тупáх килим със сурвачка по Коледа. Бутáх вчера и джипката, че беше заседнáла в една пряспа. 


zh.: Обикновено на Нова година хората си обещават неща - да отслабнат, да спрат цигарите, да постигнат нещо или да се отърват от друго. Вие какво си обещахте?

ББ: Аз немам подобна традиция. Не пуша, не пия, не ям сланина, по жени не ходя. Това, което виждате пред себе си, е планина, изградена от пости, молитви и киноа. 


zh.: Наскоро обявихте, че пращате патрулки при министрите, ако не Ви вдигнат телефона. Какви други мерки предприемате, за да поддържате дисциплината в правителството?

ББ: Подхождам доста индивидуално. На Москов понякога му пращам линейката. На Лили пращам снегорин. На Влади му пращам инкасо, а на Ненчев - авиоотряд 28. Веднъж Бъчварова не ми отговорѝ на Вайбъра, а пишеше, че го е прочела - пратѝх ѝ Волен Сидеров. Ако някой се успи за заседание, пращам колегите от пожарната да го събудят с маркуча. Ако пък не го вдигнат, направо им пращам спецакция на ДАНС (смее се).
zh.: Първият по-обилен сняг доведе до вълна от недоволство за неразчистени пътища, паралели с Германия и обвинения към Вас и министър Павлова. Как смеят хората да размахват пръст?

ББ: Като строим магистрали - не ядели асфалт. А сега яжте сняг! Ще ми говорят за Германия. Ние сме изпреварѝли Германия, бе! Дадохме на тютюнопроизводителите, на овчевъдите, дадохме на банките, на армията. Там не дават! Какво ми говорат за Германия!


zh.: След като пихте турско кафе с Местан, да очакваме ли да пиете квас с Доган?

ББ: Разбира се, в името на стабилността и кока-кола пия понякога! Нема нищо лошо да седнеш, да размениш две приказки над чаша етническа напитка. 


zh.: Мнозина твърдят, че икономиката ни е жива, благодарение на две неща - еврофондове и контрабанда. Така ли е?
ББ: Засега е така, но ние полагаме всички усилия да се преборим с контрабандата, а сметам, че ДПС се справят добре с еврофондовете. Надявам се през тази година да се справим с тези два аспекта и да мирясаме.


zh.: Притесняват ли ви стрес-тестовете на банките, които ще бъдат проведени тази година?

ББ: И да се притеснявам, ще помогне ли? 


zh.: Кои реформи ще бъдат завършени през новата година?

ББ: Които реформи не сме започнáли, тех не сме завършѝли. Дадохме на съдиите, ще дадем на лекарите, ще дадем на военните, ще дадем на полицаите. За всички реформи ще дадем, не сметам, че сме казáли нещо и да не сме дали. За електронно правителство само да ми кажат на кого, и за него ще дам. Не съм скръндза.
zh.: Благодаря за това интервю, г-н Борисов! Редно е в края да се засмея раболепно на някоя Ваша нова крилата фраза (смее се очаквателно)

ББ: Е фащате ме неподготвен, но айде, ще ви измисля нещо на импромптю за финал и лекден: Тази зима карам джипката на полусъединител, а на пролет на цел съединител! (смеят се)

По-информативно ли е нашето не!интервю от другите такива с премиера?

Избери отговор!
Край