10 тематични коалиции, които да осигурят стабилитет

Nov 10, 2022     zhelyo     2394
Коалиционната формула на бъдещото управление на България трябва да е проста. И те са прости, и ние сме прости, така че математически коалиции от типа Тройна, 3-5-8, Четворна или абстракни формули с плаващи мнозинства ще ни подействат объркващо.

Имаме нужда от стабилност, имаме нужда от девиз. 

1. Коалиция на хартиената бюлетина. Едно време хартията беше лоша, защото се изсичат гори, но после се оказа, че пластмасата е по-лоша, а в момента хартията е еко. Всичко природосъобразно се опакова в рециклирана хартия, както преди десетилетия опаковаха колбаси, месо, кашкавал. Редно е ценителите на старите порядки да се вземат.
2. Коалиция Гешев. Гешев ходи, говори си, никой не му казва копче. Ще се окаже читав човек, който за жалост е само административен ръководител на Прокуратурата. Защо да не се спретне едно обединение, което да му развърже ръцете?

3. Коалиция на еврото. Единната европейска валута се визира, горната точка е за тези, които искат коалиция за Петьо Еврото. 500-евровите чекмеджета отдавна са в еврозоната, но нима има кой друг да поведе и народа към нея? 

4. Коалиции за и срещу оръжия за Украйна. Това е най-близкият разбираем вариант до плаващо мнозинство. Искате да пратим оръжие на Украйна - дайте ни мнозинство за кабинет. Не искате да пращаме оръжия - подкрепете ни за премахване на плоския данък. За някого по нещо, за всекиго по нищо.

5. Коалиция светофар. Не, нямаме зелено, жълто и червено оцветени партии предвид в тая коалиция. Имаме предвид онези малоумни светофари, които пешеходците трябва да натиснат, за да им светне да пресекат, иначе не светва, въпреки че колите си спират. Коалиция, в която обществените пари се харчат за такива тъпотии може да обедини изненадващо много народни представители, особено тези, чиито тъщи имат фирмите, които ще изпълняват договорите.

6. Коалиция Защо тръбата тече? Коалиция, която е за мир, за народа, за добруване, за решаването на проблемите на хората. Кой, по дяволите, не иска тия неща? Да сме единни, да ни е хубаво, да сме независими! Хайде! 
7. Коалиция Евроатлантида. Тука сме хитри и няма да поляризираме, като взимаме само евроатлантизма. Взимаме него, взимаме и Атлантида като символ на потъналата някога цветуща цивилизация. И правим евроатлантидческа коалиция, в която твърдим, че Западът е прогнил и ще се разпадне, затова е най-добре да се съюзим със Северна Корея, Еритрея, Пакистан и Воронеж.

8. Коалиция Кой завари. Терминологията от мачлетата в махалата не бива да ни подвежда. Това е една потенциално стабилна коалиция, която няма да бъде изментена лесно. Въпросът е тоя Кой, дето ще завари, да спрат да му лепят магнити.

9. Коалиция Кемтрейлс. Народът си е народ, но най-народ са шумните полуграмотни хора в Интернет, които са чели това-онова и имат твърдото убеждение, че знаят как се управлява света, разбират от вируси, инфлация, геополитика, военно дело и задвижвани от азот автомобили. Като не могат в Парламента да се разберат, е време за пряка демокрация от най-енергичните лунатици.

10. Научете в новия брой на Прас-Прес.

Ще се коалисат ли?

Избери отговор!
Край