10 Не!Ограничени начини за агитация

Mar 11, 2021     zhelyo     3685
Агитацията е изкуство, но ЦИК бди за нарушения на законовите ѝ рамки. И понеже в този час около 2 милиона българи са в кандидатски листи, ето един наръчник как да се възползват от различните разрешени и може би неподозирани рекламни формати.

1. Джипка на НСО. В предизборната кампания хем трябва кандидатът да е сред хората, хем да се взимат мерки за безопасност срещу коронавирус и дрруги прояви на народна любов.

2. Отпускане на бюджетни средства за това или онова. С чужди пари се получават най-гръмките кампании, а предизборното раздаване на средства за ремонти на църкви и светлинни табла на стадиони по време на пандемия трогва всички.
3. Ваксиниране и снимане за фейсбук. С подходящия брой дози за преференция и номер на бюлетината. Ако пък кандидатът е антиваксър, може да си пусне Х снимки как не се имунизира, където Х отново е бюлетинна нумерология.

4. Фалшив профил онлайн не е забранен. Нито армия фалшиви профили, които да говорят категорично от името на народа.

5. Домашно порно. Един кандидат, "обект на гнусна атака" ще получи мигновено известност в цялата страна. Все пак си остава въпрос на това колко успешно се справя в ролята си, за да генерира подкрепа.

6. Журиране на реалити по телевизията. Само трябва да се пускат напред тия, дето са симпатични на масовия вкус и да не се дразни публиката с прекомерни прищевки.

7. Агитация чрез аромати. Да, агитирането на чужди езици е забранено, но чрез миризми би било страхотно. Примерно с аромат на евтин бензин, тиквеник или пари.
8. Томбола. Дали наградата ще е ферари или работно място сред депутатския антураж, агитацията с възможни награди изглежда като страхотен ход с оглед зажаднелия за хазарт след спирането на талончетата народ.

Последните вижте в новия брой на в-к Прас-прес.

Кандидат-депутат ли сте?

Избери отговор!
Край