10 начина България да спечели войната с природата

Sep 7, 2023     zhelyo     2322
За пореден път природата изненадва българите. Този път наводнения и буря заляха Южното Черноморие, но периодично подобни бедствия застигат различни кътчета от страната. По време на трагедиите и оценяването на щетите и жертвите населението почва да се кара и сочи помежду си обвинително с пръст, но Не!Новините винаги са били трезв и мъдър глас на размисъла.

Медия №37 в страната и №32 в света не се притеснява да каже нещата с истинските им думи и да каже, че природата е виновна. Трябва да обявим война на природата. Ето как ще я спечелим:

1. Да провередем референдум "За или срещу природата сте?". Нека народът се произнесе дали е ОК природата да продължава с нейните прищевки, болести, резки промени на времето, марокански скакалци и дъжд от Сахара, дето цапа колите всяка година. Аман!
2. Горите да се изсекат. Това значи евтино отопление за всички. Също така в горите и шубраците се крият лоши хора и създания, нощем излизат демонични звуци, а самодивите с техните дивашки танци и фригидност въобще не импонират на съвременните патриархални християнски ценности.

3. Да изхвърляме повече пластмаса и стари гуми в реките. Очевидно е, че с тия цветни контейнери и разделно събиране разглезихме реките на страната и те продължават да преливат язовири, да късат диги, да заливат застроени дерета и дори не приемат пускането от време на време на отрови от заводи в тях за намек да се кротнат. Реките трябва да бъдат спрени. Даже не стават за плуване с корабчета и само развъждат комари.

4. Заравняването на планините с булдозери. Планините ни заемат прекалено голяма част от територията на страната. Уморителни баири, от които текат реки, топят се ледници, в тях се губят туристи и скиори си кълчат краката. Също така в планините живеят вълци и мечки, които традиционно не се отнасят пичовски с народа. Може да оставим само Рила, за да дразним гърците, че Мусала е по-високо от Олимп.

5. Морето да се прекрати. Плуването в басейни е далеч по-спокойно и мирно занятие. В тях не плуват медузи и имат химикали, които неутрализират урината от хората и няма акули и делфини, които да опикават всичко. В басейните няма вълни, които могат да те замъкнат, няма сол, заради която задържаме вода и изглеждаме дебели, макар да не сме.

6. Ракетите срещу градушки да се ползват срещу повече природни неща. Срещу дъжд, срещу пек също да се стреля с ракети. Да се стреля с ракети и срещу дървета и храсти, които цъфтят напролет и засилват алергиите на хората. 
7. Да се спре със скъпото специализирано изхвърляне на опасни отпадъци. Колко човека годишно умират от това, че някой не си е хвърлил батериите и акумулатора където трябва? А колко човека умират от нападения на акули, хипопотами и кучета? 

8. С последната дума на предишното трябва да обявим всички, които отглеждат кучета, котки, рибки и каквито и да е животни, без да ги угояват за хранене, за колаборационисти и предатели, раздуващи значението на природата. На война като на война, не може да подслоняваме врага с всичките му тении и бяс в домовете си!

9. Вместо да се гъчкаме като сардини и да се залъгваме с някакви имоти с гледки към чукари, шубраци и гьолове, да почнем да строим малко повечко и с размах. Имотите са на високи цени, да го използваме, да продаваме на чужденци и с парите да започнем да живеем читаво, вместо да се съобразяваме с прищевките и капризите на природата.

10. Да поискаме активиране на Член 5 на НАТО и да ги видим съюзници ли са ни или лукови глави. Американците може да ни решат проблема с природата с три-четири атомни бомби. Ако не ни помогнат, може да помолим за пореден път Русия да ни спаси и тя да ни прати две цар бомби и да видим природата дали ще ни каже гък повече.

 

Какво ви е дала природата, че само я защитавате?

Избери отговор!
Край