В София въвеждат друс-ленти за движение на дрогирани водачи на МПС

Sep 19, 2022     zhelyo     11539
СОФИЯ - Десните тротоари по столичните улици и тротоари ще бъдат преустроени в специални платна за шофиращите под въздействие на хапчета, прахчета и гъбки.

"Развиваме града спрямо нуждите на хората. Има повече шофьори-наркомани, отколкото пешеходци, редно е да съобразим градската среда с тях" - обяви кметицата Йорданка Фандъкова на тържествено откриване на нов квартал, построен на мястото на съборена еднофамилна къща в ж.к. Изток.

От КАТ адмирираха промяната, защото така се създават повече скоростни отсечки за премиалните абонати на полицейски услуги, които си плащат да не бъдат закачани и да се ползват с протекции.
"Много по-добре е така, да знам, че в това платно карат наркоманите и като излизам с бебето и количката, да заобиколя през Ихтиман за по-сигурно" - в еуфория е старомодна родителка, която не използва автомобила си, за да вози детето си за 73 метра до детската площадка.

Предвиждат се глоби за шофиране в друс-лентите от лица, неизползвали опиати, като за пияните шофьори се предвижда одобрението на програма за прокопаване на къркални платна в страни от основните артерии.

 

Ще карате ли в друс-ленти?

Избери отговор!
Край