ВСС-ГЕРБ-Лели номинираха Пеевски за следващ главен прокурор

Jun 14, 2023     zhelyo     4701
НА РОЖДЕН ДЕН В ЗАЙЧАРНИКА - Наследникът на Иван Гешев стана ясен, но не и Ясен Тодоров, като бе обсъден вчера по време на емоционален рожден ден на Банкята.

10 години след назначението му за председател на Държавната агенция „Национална сигурност" Делян Пеевски ще бъде номиниран за позицията главен прокурор. Депутатът има сериозен стаж в следствието и е известно юридическо светило, успяло да се допломира в Югозападния университет, без дори да разбере къде се намира той. Според експерти народният представител от ДПС е зрял 10 години за този кариерен скок.

"Той изживя катарзис. Изказа са в пудкрепа на идеята, чи главен прокурор не е нужен, следователно в никакъв случай няма да злоупотреби със служебнуту си положение като предшествениците си като Татарчев, Филчев, Велчев, Цацаров и Гешев. Мучивичи за номинацията ще ги прицизираме в идничи дни" - сподели членка на ВСС, която ако бяхме нормална държава, щеше да прави малък бизнес с ръчно тупане и пране на килими, вместо на политици и олигарси.
От ПП-ДБ обявиха, че съдебната система е независима и може да си номинират КОЙ-то си искат, като това дали политически одобряват или не кандидатурата, няма никакво значение, а и всяко изказване, може да се счете като натиск.

Петър Петров, известен като 1.95583-те лева, е бил обсъждан вариант от интелектуалцити във Висш съдебен съвет, останал нарочно нечленуван, за да боде очите на грамотния читател, но не е бил открит у тях и затова колективът се е спрял върху Пеевски.

Ще се справи ли ДП на поста ГП?

Избери отговор!
Край