Тричаха либертарианец, тайно дал 50 стотинки на бездомен

May 9, 2018     Andy     3357
ОНФЛАЙН - Българското Либертарианско Общество изключи свой член след спонтално разразил се скандал в и извън Фейсбук. Либертарианецът, пожелал и заслужил анонимност, минал покрай бездомен, съжалил го и му пуснал тайно 50ст. в джоба.

Злощастният квазилибертарианец обаче извадил твърде лош късмет, тъй като либертарианската агентура го забелязала отдалеч и го разконспирирала в лицемерие веднага в социалната мрежа.

По нейни данни, той се опитал да използва похвата  'невидима ръка' при пускането на 50-те стотинки, но с користна социалистическа цел - да подпомогне човек, който няма дом и работа.
"По-голяма подигравка с нашите ценности и свободния пазар не сме виждали, това е саботаж отвътре", споделиха възмутени либертарианци. Според тях, Адам Смит се намръщил и скоро ще завали дъжд.

На провинилия се колегите му съидеолози предложили план за изкупление на греха, който включва бой с тояги по бедни хора, но той отказал, след което му се смяли, обръснали му брадата и го изпъдили да не работи този ден на държавната си работа в неплатен отпуск.

Либертарианско ли ви е?

Избери отговор!
Край