Световни медии се хванаха за гушите за български журналистически награди

Aug 29, 2019     Македонски     4352
ШОК - Както като ви кажат “електрически транспорт” вече не се сещате за тролеи, а за Тесли и Приуси, така вече като се каже “награда за журналистика”, хората не се сещат за Пулицър.

"Основаваме награда “Гладен Нюзрум", похвалиха се журналисти от Асоциацията на сиирджиите на джумбуш и вайкане.

Наградите ще са в категория “Шок”, “Ужас!”, “Скандално!”, “Ексклозивно!”, “Трагедия!” и специална награда за заслуги в “Съсипаха я тая държава”
.
Статуетките ще бъдат изработени от Мегз, Криско и Вежди Рашидов и ще представляват касичка с прикрепен микрофон. Материалите ще са нов внос рециклирани бижута от рециклирани пластмаси от световния океан.
"След като си избрахме президент, който си мисли, че кабинетът е борд на директори, събрал се на тиймбилдинг в гадна стара сграда, оценихме, че не знаем нищо за журналистиката на емоцията" - казва Бил Уолфовиц, дългогодишен член на журито за наградата “Пулицър”.

"Борис Джонсън има българско име и ние нямаме експертизата да го отразим подобаващо. Ще се радваме да получим нещо като награда, а ако не получим, така или иначе ще ви спукаме на топка в Лондон" - се заканват журналисти в карирани шлифери.

 

Повличаме ли крак?

Избери отговор!
Край