Румен Радев: Украйна е прекалено голяма, може да мръднат малко и ще настане мир

Feb 14, 2023     zhelyo     2979
ДОНДУКОВ 2 - Държавният глава дефинира и конкретизира условията, при които вярва, че Специализираната операция на Руската федерация в Украйна ще завърши с примирие и кръвопролитията ще спрат.

"Искам да обясня на войнолюбците, които държат България да бъде въвлечена в конфликта и да си заслужим ядрените бомби, че има съвсем ясни и разумни условия, при които ще настъпи мир" - подчерта Радев.

Според него, а и след географски анализ на съветниците му, на първо време ще е удачно всички украинци да преминат река Днепър в посока Запад.
"Това би било жест на добра воля. След него ще може да уточним колко точно трябва да мръднат украинците, за да има мир. Украйна е безумно голяма страна, има място. Германия е два пъти по-малка и има дважди повече население и не мрънкат и си научиха урока" - категоричен е Радев.

Според президента няма значение дали Русия има също немалка територия, на която населението ѝ да живее, а важното е, че щом са готови да жертват 10 000 руски живота за Бахмут на седмица, значи наистина милеят за тази земя.

Прав ли е Радев?

Избери отговор!
Край