Румен Радев поема службите в руската църква в София

Sep 25, 2023     zhelyo     8936
ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ, БУЛЕВАРД - След като предстоятелят на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретарят на Подворието протойерей Евгений и служител на храма бяха експулсирани от България, Румен Радев протегна ръка, за да запази духовната връзка между двата ни народа.

"Не мога да допусна руската църква в София да остане без духовник, да затвори врати и да допуснем Лукавия в отношенията между нашите две велики нации, от която по обективни причини руската е по-велика", каза Радев в изявление.

"Като президент на България съм длъжен да защитавам нашите ценности и традиции и ще бия камбаната сутрин и вечер, ще обслужвам литургии и ще поддържам храма в името на мира." - допълни той, намятайки своето расо.
Радев ще започне да служи в храма за мир и сътрудничество още днес, а утре ще осъществи водосвет на скелето на паметника на съветската армия.

Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова похвали Румен Радев и обяви, че само заради такива българи като него ни се разминава да ни зачушкат с няколко ракети Сармат.

Какво щяхме да правим без Румен Радев?

Избери отговор!
Край