Предаваме се в турско робство

Nov 3, 2010     zhelyo     2640
Голямата новина е вече факт - България отново ще премине в турско иго, обявиха от правителство. Този път родината на много българи ще се предаде мирно, като основният мотив е тежката икономическа, културна, нравствена и социална криза, която сякаш е непреодолима, освен ако не се случи нещо радикално.

 

Новото турско иго идва само около 100 години след обявяването на Независимостта на Българското царство. Очакванията са данъците, нищетата и терора над човешката душа сега да намалеят драстично с идването на турската власт над страната.
 

Вече е пратен първият ТИР с първородни синове в пеленаческа възраст, което донякъде озадачило турското правителство. "Вчера изнасилих дъщерята няколко пъти, за да се научи" - ентусиазиран бе баща за бъдещето на детето си, тъй като до вчера си е мислил, че отрочето му ще стане "някаква си чалга курветина".

 

За да облекчат новия турски господар много ревностни християни сами си отрязоха главите в междублоковите пространства, за да демонстрират отказ да приемат турската вяра, но и разбиране, че турската администрация е заета и не бива да се тревожи с няколкостотин обезглавявания. 

 
Поставени са и началата на множество тайни революционни организации, за които никой не знае. Отатък Дунав са изнесени и се изнасят културни дейци, които да спят гушнати в мазета на полугостоприемни румънци, съчинявайки стихове и разкази с очакването след няколко десетилетия да се превърнат в класика.

 

Дрипав монах си съчинява истории, за да си спечели мястото на банкнотата от 2 лева след стотина години.
zhelyo

Трябва ли да ни управляват чужди, за да сме добре?

Избери отговор!
Край