Познания по DotA все по-ключови при намирането на работа

Dec 4, 2011     zhelyo     3007

Все повече работодатели изискват познания по компютърната игра DotA от евентуалните си служители. Такава тенденция се наблюдава не само в сайтовете за намиране на работа, но и при почти всички други видове обяви. Наред с изискванията за обявената длъжност, работодателите често изискват поне 2 години опит в DotA и акаунт в гарена с голям левел.

 

Известно е, че много студенти не правят нищо друго по цял ден, освен да си седят вкъщи и да играят нон-стоп DotA. Вярваме, че по този начин те придобиват ценни умения, които няма къде другаде да научат. Става въпрос най-вече за работа в екип и добра комуникация.“, коментира необичайната ситуация млада жена, представяща се за HR експерт, която се обижда, когато някой й каже, че работата й е безсмислена, макар тайно да осъзнава, че е истина.

 

Популярната WarCraft III карта, за която доскоро се смяташе, че съсипва живота на подрастващите геймъри, ще се окаже може би най-важният критерий, по който ще се наемат работници.

 

Експерти сочат, че хората нямащи достъп до High Level стаите в Garena, изобщо не трябва и да се опитват да си намерят работа, защото шансът да бъдат поканени на интервю е почти толкова малък, колкото е броя зъби на посетител на концерт на Веселин Маринов.


beasta

Какво е мнението ви за допълнителната квалификация?

Избери отговор!
Край