Полицаи излизат на протест за легализирането на марихуаната

Oct 19, 2022     zhelyo     4516
СТРАНАТА - Полицейски служители от разнообразни звена готвят масов протест с искане отглеждането, притежанието, разпространението и употребата на канабис да бъдат декриминализирани.

Причината за протеста са обвиненията към служителите на реда, че често се явяват на работа и шофират след употреба на забранени вещества, като сред тях не бивало да се приравнява марихуаната. Те дори се оплакаха от тестовете си, които често били фалшиво позитивни.

"Тревата няма как да я сравниш с амфетамините и разните други отрови. Няма полицай, който да превиши правата си под влиянието на THC, даже напротив. Нека поне за нея не ни тормозят, то се е видяло, че и за нас ще трябва да важат разпоредбите вече" - споделя инспектор Петров.
Органите на изпълнителната власт считат, че не е редно някой да загуби работата си и да опетни името си, само защото е изпушил на предния ден две дръпки, които да му помогнат да спи след стреса от работния ден.

"Знаете ли, че лекува страшно много болести, депресивни състояния, тревожност. Като не ни осигурявате нормални здравни грижи, поне ни дайте възможност да си кадим" - споделя старши полицай Петров.

Да се легализира ли?

Избери отговор!
Край