Нов провал на прокуратурата: Оправдаха куче за расизъм

Jan 16, 2017     zhelyo     10467
СЪДЪТ - Делото срещу кучето Джеки, обвинено от прокуратурата в расизъм, приключи очаквано с крах на обвинението и оправдателна присъда.


Четириногото бе обект на наказателно дело през последните 2 години и половина, като в началото Сотир Цацаров лично обяви, че това е сред знаковите за прокуратурата случаи и е напълно убеден в правотата и уменията на колегите си. 


Джеки бе уличен в расизъм, след като лаел доста по-зло по адрес на представители на онзи етнос, който е човешки само когато предстоят избори.
Прокуратурата обяви, че има неопровержими доказателства, а на таен ключов свидетел, който също е куче, е бил отреден нов живот под формата на кренвирши от Бюрото за защита на свидетелите.


Обратът в делото не станал заради процесуални дупки в работата на обвинението, а заради проста медицинска бележка, показана от адвоката на Джеки - адвокат Мондешки.


"На бележката просто пишеше, че кучето Джеки е далтонист и няма как да е расист" - през смях разказва за поредния крах на прокуратурата един от съдебните заседатели.


zhelyo

И все пак как смятате - дали кучето е расист?

Избери отговор!
Край