Нацията благодари за кебапчетата и популизма, пожела и нещо по същество

May 8, 2014     zhelyo     4039
БЪЛГАРИЯ, ПАРАЛЕЛНИЯ СВЯТ, В КОЙТО ЕЛЕКТОРАТЪТ ПОМНИ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ - Нацията изпрати благодарствено писмо до кандидатите за евродепутати, в което благодари за кебапчетата, агнешкото и инфантилния популизъм, като обяви, че очаква вече и нещо смислено.


"Хапнахме, повеселихме се, направихме си снимки с рапоните. Хайде, вече е време да кажете като отидете в Брюксел как ще насочите вниманието на Европа към проблемите на Балканите, за да не изоставаме тука с Гърция като слабоумни братовчеди в голямо семейство" - попита нацията, така засрамвайки политиците, които докато я угояват с кучешка кайма, споделят небивалици за борба с безработицата, социална справедливост и други такива неща, дето звучат хубаво, но са далеч от истината.


Нацията признава, че не е напълно наясно с функциите на евродепутатите, но е убедена, че те нямат особена тежест за борбата с корупцията в общините, нито пък ще спомогнат с нещо за подобряването на образователната система у нас.
"Реалността ни кара да очакваме просто опасенията ни да се чуят в Брюксел, така че да се помогне с механизми оттам на нашето некадърно правителство да направи нещо. Не вярваме, че ще е бърз и стабилен напредък, но ако си измием устите от кебапчетата и поработим дружно, може пък да стане" - сподели нацията, присмивайки се на бездарните и повърхностни клипове на партиите, в които не става ясно какви са партийните позиции по важни казуси като енергетика, граничен контрол, формиране на бюджет и мониторингови механизми.


Политиците казаха: "Ама моля ви се, какви са тези изисквания? Яжте си кебапчетата и бъдете глупави крепостни анцуглии, без да искате повече от живота и нас".


zhelyo

Кое е първото - ниското ниво на политиците или на електората им?

Избери отговор!
Край