Началник-гара реши какво иска да бъде

Jul 27, 2009     zhelyo     2699
Началник-гарата на Гара Бов, Дончо, е първият, заемащ длъжността човек, който се реши кое от двете да бъде. Не!Новините с гордост първи съобщават, че Дончо е решил да бъде гара и да се отдаде изцяло на попрището си.

 

Дончо е на 52 и от 27 години е в БДЖ-то. Започвайки като касиер, на местния човек му трябват едва 11 години усърден стаж, докато се издигне в отговорник-семафор, а след това още 7 да стигне и до секретар-на-началник-гара. От година и два месеца е началник-гара, но новата длъжност го обърква. Това го накарло един ден да се попита: \"Добре сега - началник ли съм, гара ли съм?\"
 

Мисълта терзала Дончо няколко дни и пратил депеша до управлението на БДЖ в град Мездра. Оттам му отвърнали, че той е преди всичко Дончо, а чак после е началник-гара, с което, честно да си признаем, хич не му помогнали кой знае колко. Навършилият преди две седмици 52 години железничар обаче не се отказал и решил - ще бъде гара.

 

\"Цял живот дадох на БДЖ-то. Не ставам за началник, не ме блазнят високите постове, парите и положението. Искам да бъда гара, да обслужвам заминаващите, да посрещам пристигащите, да махам на мотрисите.\" - сподели причината за своето решение пред наш пратеник Дончо. Нашият пратеник не е Дончо, а Дончо е споделил. 

 
Случката трогна много хора и бяха изпратени писма, хвалещи Дончо за решителността, а някои - упрекващи го за решението му. Дори Бойко Борисов изтъкна: \"Да, и аз сега се питам: министър ли ще съм, председател ли ще съм, генерал ли съм, лейтенант ли съм? Но, както знаете, аз не съм обикновен човек и мога да бъда много неща едновременно.\"

 

zhelyo

 

снимка: http://e-vestnik.bg
 

Край