МВР разби най-голямата престъпна група в София за продажба на био-материали

Apr 6, 2017     zhelyo     4776
СОФИЯ, КОЛУМБИЯ - Престъпна група, занимавала се с незаконно разпространение на биологичен материал от органичен произход, беше заловена на местопрестъплението в центъра на София.
В акцията вчера са се включили 2 хеликоптера, над 30 полицаи и един танк, пратен от НАТО специално за случая. Задържани са 28 души, като всички са направили самопризнание.


"Вярно е, че продавам букетчета с цветя на тротоара без разрешение"- казва 89-годишната Незабравка Цветанова - "но това е начинът ми да се изхранвам."


От МВР потвърждават, че всички задърани са самотно живеещи пенсионерки на възраст между 75 и 99 години. 
"Нямаме представа каква е причината за нарасналата престъпност сред пенсионерите. Смятаме това за изключително възмутително, особено като се има предвид, че наскоро пенсиите бяха увеличени" - коментира Лъжанка Дъндъкова, експерт по пенсионна осигуреност за квартал "Красна поляна 2".


По проучвания на Не!Новините, средната пенсия за София е нараснала с 90% тази година и вече почти достига 45 лева. 
"Това е напълно достатъчна сума за издръжката на един човек - както е научно доказано, пенсионерите не бива да се хранят повече от веднъж седмично, защото води до агресивно поведение и поява на венерически заболявания" - добави Дъндъкова.

catscats

 

Кой стои зад бабите?

Избери отговор!
Край