Московски спира Facebook от утре, цели групи предлагали споделени превози

Apr 21, 2016     zhelyo     6316
МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА - Транспортният министър Ивайло Московски обяви плана си от утре да спре социалната мрежа Facebook, тъй като в много групи в нея се предлагат нерегламентирани споделени превози, ощетяващи бюджета.


"След като превозвачите ми съобщиха за проблема, обещах да спра страниците в Интернет, предлагащи подобни незаконни дейности, ощетяващи лицензираните автобусни фирми. С изненада открих, че най-активно това деяние се извършва във популярния сайт фейсбук точка ком" - сподели единият от двамата министри в настоящия кабинет, имащи фамилно име, съответващо на евразийска столица.


Това е втори удар по контрабандата на транспортни услуги у нас, след като миналата година бе сразена пиратската таксиметрова платформа Uber.
След като разбра, че сайтът му ще бъде изтрит, Марк Цукърбърг се примоли на шефа на NOVA Дидие Щосел да го вземе да следи колко гледания имат клиповете във vbox7.


Все пак държавата обяви, че ще остане безучастна, ако граждански отряд обяви превозваческа услуга.


zhelyo

Колко милиона трябва да се похарчат, за да се появи нов контролен орган, който да следи всеки, който вози, че плаща данъци в хазната?

Избери отговор!
Край