Министър Янев: Тъпо е, че умират хора, ама и в Донбас 8 години умираха и не правихме нищо

Feb 26, 2022     zhelyo     41780
МИНИСТЕРСТВО НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ОПЕРАЦИИ - Българският министър на това, дето НАТО и ЕС не го наричат никъде освен навсякъде война, опита да обясни позицията, с която разгневи част от сънародниците си.

Генерал Стефан Янев обясни, че съчувства искрено на населението в Украйна, което малко или много е засегнато от прецизното таргетиране на военни обекти и инфраструктура на територията на Украйна от страна на руската армия, но помоли нещата да се гледат по-глобално и исторически.

"Когато Украйна не прекрати 8 години военните действия в областите Донецк и Луганск, също умираха хора, а тогава нямаше сгради да светят със знамената на ДНР и ЛНР. Нека не преиначаваме. Да, вярно е, че формално те са на територията на Украйна, но много искат да са част от Русия, нали? А в Русия няма място да приемат хората, които не искат да са част от Украйна" - обясни той.
Според него в една война, каквато все още не е сигурно, че изобщо има, няма добри и лоши, а има кой почна пръв, като припомни Евромайдана срещу Янукович, насилственото разпадане на СССР и отделянето на Украйна в нова държава без капка признателност и благодарност за създаването ѝ от Сталин.

"Но ми писна малко вече трети ден от тая тема. Това ли е най-големият проблем на българина? Вижте цените на краставиците и доматите? А видяхте ли какви дебили са в Ергена и участниците в Стани Богат? А и за кого ще гласува половината наш народ в Евровизия?" - насочи вниманието ни към съществените работи Янев.

 

Подкрепяте ли военните действия в Украйна?

Избери отговор!
Край