Йордан Цонев: Пеевски никога не е съществувал, измислили сте си го, за да си обяснявате света с него

May 21, 2021     zhelyo     9651
В СТУДИО С НАСТЪРВЕНИ ЗА ИСТИНА ВОДЕЩИ - Теологът на ДПС Йордан Цонев говорѝ по телевизора в среда от неудобни въпроси и засичане с последващи питания от подготвени остриета на четвъртата власт. Той използва познанията си по вяра и религия, за да разбие някои популярни ереси в родното общество.

В тежката ситуация, в която всяко негово твърдение бе контрирано с добре проверени факти, бившият и бъдещ депутат изненадващо обясни, че Делян Славчев Пеевски не съществува. Отричането на такава всемогъща фигура сякаш попари водещите и от журналистически остриета те се превърнаха в тихи зрители на анализа на учения си събеседник.

"Виждали ли сте го? Къде е? Къде живее? Говорили ли сте си? Поканете го на интервю, като толкова смятате, че съществува!" - предизвика събеседниците си Цонев, за да им докаже, че на тая земя са сами и трябва да отговарят за делата си, без да разчитат на мистично същество, което едновременно е син, депутат, меценат и шеф на ДАНС.
Той обясни, че Пеевски е колективна халюцинация, която болното българско общество е създала, за да ѝ припише своите несполуки, страхове, комплекси и негативи, както и да осмисли онези явления из околния свят, за които все още няма зряло обяснение.

"Престанете да виждате Пеевски навсякъде - сделка, политическо назначение, опраскване на бизнесмен, банка, прокуратура. Измисляте си, за да оправдаете собствената си некадърност" - завърши Цонев пред погледите на иначе силно критичните и готови да го контрират с интегритета си телевизионни журналисти.

Има ли доказателства, че Пеевски съществува?

Избери отговор!
Край