Гешев: Няма чадър над Борисов, а специализирана операция по опека, къде са доказателствата, че е бил премиер?

Mar 21, 2022     zhelyo     8034
СЪДЕБНА ПАЛАТА - Главният прокурор избра да говори пред любимата си медия №37 в страната и №32 в света, след като мъдро остави страстите от миналата седмица да поутихнат.

"Прокуратурата не опъва чадъри. Няма го в закона, в длъжностната характеристика. Ето, прочетете Конституцията, не пише чадъри. Значи не се опъват такива" - категоричен е Гешев.

Според него подопечната му институция има за цел да извършва специализирани операции по опека на беззащитните, а впечатленията му от милия чат в Telegram с Pi Ar Sevi Boiko са били, че задържаните лица са невинни.
"Когато си толкова дълго време в системата, има случаи, при които не ти трябват доказателства, показания и постановления. Просто ти трябва нюх, на който да се довериш" - допълни той.

Обвинител №1 в страната обяви, че в показанията на Кирил Петков не е имало доказателства, че преди него премиерският пост е бил заеман от Бойко Борисов и това твърдение било от типа "една жена каза", като го сравни с това на обвиняемия Божков и заявката му, че е давал милиони в сакове.

"А що се отнася до Кьовеши, дето няма коментар дали ми има доверие, искам да кажа само едно - много по-смислени хора ми имат доверие, така че не ми е важно и хич не ми пука."

От какво ще ни отвлекат вниманието тая седмица?

Избери отговор!
Край