Правителството взима дълг за 10 години, затваря държавата след 8

Jul 25, 2013     zhelyo     6077
Правителството на Пламен Орешарски оправда новия дълг от 1млрд. лева с това, че държавата няма да съществува, когато дойде момента да го изплати. Според представители на правителството планът е държавата да се закрие, малко преди да дойде моментът за изплащане на дълга.


"Ще харчим сега, ще вдигнем пенсии, заплати, пък и за депутатите ще остане, а после няма да връщаме. Това е разумното решение за момента." - коментира финансовият министър Петър Чобанов.


"Стъпките за закриване на държавата са започнали много отдавна," - обясни плана Орешарски, - "Той е предприет по времето на Милен Велчев и се изпълнява както от Царя, така и от тройната коалиция и ГЕРБ. Започнахме с изгонване на младите, след това с убиване на малкия и среден бизнес, а скоро ще преразпределим и останалите активи на държавата. След най-много 8 години няма да има никакви хора в България, няма да има и активи, и ще можем спокойно да я закрием."
Правителството най-вероятно ще избяга от кредиторите във Венецуела или Куба, като вече е закупило и самолетните си билети.


Дон Асенчо

Имате ли дългове?

Избери отговор!
Край