Караянчева дари килими на Европарламента, той си оттегли резолюцията

Oct 12, 2020     Draxler     6438
ЧИПРОВЦИ/БРЮКСЕЛ - Само дни след като Европарламентът прие критична за страната ни резолюция, в която повдига щекотливи въпроси за върховенството на закона, размерите на корупцията и свободата на медиите в България, управляващите отново доказаха, че са способни да вземат далновидни политически решения.

Поредният държавнически ход на европейско ниво в тези трудни за страната ни времена обяви председателят на българския законодателен орган Цвета Караянчева.

Даряваме на колегите си от Брюксел 5-6 стари килимa, които на нас вече не ни трябват, за да си ги застелят във фоайето и бюфета на Европейския парламент“ – закова тя погледите на журналистите в мазето на Партийния дом. 
Луксозните чергила са трета употреба и са произведени през социализма – време, от чието завръщане днешните властимащи умело ни пазят. Уникалността им обаче идва от това, че по тях години наред са ходили върволица български депутати с луксозни обувки и наднормено тегло, дали мило и драго за просперитета на KLETA MAIKA BАLGARIQ.

Транспорът също вече е уреден. Премиерът Бойко Борисов лично се е ангажирал да откара килимите до Брюксел в багажника на джипката. 

Оказа се, че жестът от българска страна ще има моментален ефект и преки политически последици. Трогнати от него евродепутатите вкупом обявиха, че оттеглят резолюцията си и допълниха, че срещу 3-4 шишета дюлева ракия и малко суджук от Добрич никога повече няма да зачекват тази тема. 

Ще хване ли дикиш този сложен политически ход?

Избери отговор!
Край